skip to Main Content

Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή 2012-13

Ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 και όσον αφορά την έκδοση του Δελτίου Πιστοποίησης προπονητή, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
Στις ΠΑΕ, ΤΑΠ επαγγελματικών κατηγοριών και σωματεία Δ΄ Εθνικής κατηγορίας, πανελλήνια και περιφερειακά πρωταθλήματα Γυναικών και  Σάλας καθώς και στις Μικτές ομάδες των Ενώσεων και τα σωματεία Α΄ τοπικής κατηγορίας ως  και τις ομάδες Ακαδημιών που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των Ενώσεων και της Ε.Π.Ο. προσλαμβάνονται υποχρεωτικά  προπονητές κάτοχοι ταυτότητας προπονητή σε ισχύ. Για τις κατηγορίες Β΄ και Γ΄ τοπικών πρωταθλημάτων τα σωματεία δεν υποχρεούνται να προσλάβουν προπονητή ποδοσφαίρου. Αν όμως ένα σωματείο θέλει να έχει και να δηλώνει στο φύλο αγώνα προπονητή, υποχρεούται να εκδώσει, σύμφωνα με τα οριζόμενα σε αυτήν την εγκύκλιο, Δελτίο πιστοποίησης προπονητή άλλως απαγορεύεται να δηλώνει προπονητή.

Μόνο το τμήμα ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ της Ε.Π.Ο.
θα εκδίδει  το Δελτίο Πιστοποίησης προπονητή  για τις Π.Α.Ε. και τα Τ.Α.Π.  Α,Β,Γ εθνικών κατηγοριών (και για τις ομάδες Εφήβων και Νέων που μετέχουν των πρωταθλημάτων υποδομών) καθώς και των  προπονητών που συμμετέχουν των πανελληνίων και περιφερειακών πρωταθλημάτων Γυναικών και Σάλας όπως και των πρωταθλημάτων Μικτών ομάδων των Ενώσεων ως και τις ομάδες Ακαδημιών  και αυτό θα γίνεται  για μία αγωνιστική περίοδο στο όνομα του σωματείου και στο όνομα του προπονητή.
Οι ΕΝΩΣΕΙΣ θα εκδίδουν τo Δελτίο Πιστοποίησης προπονητή για τη Δ΄ Εθνική και  για τις ομάδες τοπικών κατηγοριών ως και για τις ομάδες Ακαδημιών της Δ΄ Εθνικής και των τοπικών κατηγοριών. Αυτό θα γίνεται για μία αγωνιστική περίοδο στο όνομα του σωματείου και στο όνομα του προπονητή.

Η έκδοση του Δελτίου πιστοποίησης προπονητή ποδοσφαίρου για όλες τις ΠΑΕ, ΤΑΠ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ως και τις ΟΜΑΔΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των ΕΝΩΣΕΩΝ και της Ε.Π.Ο. γίνεται ως ακολούθως:

Προϋποθέσεις έκδοσης του Δελτίου Πιστοποίησης προπονητή

1) Αίτηση της Π.Α.Ε. του Τ.Α.Π. η του σωματείου
2) Ταυτότητα προπονητή σε ισχύ η πιστοποιητικό παρακολούθησης σε ισχύ.
3) Βεβαίωση μέλους στον οικείο Σύνδεσμο προπονητών και εφόσον ο Σύνδεσμος έχει τηρήσει την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 2 παρ. 3 του καταστατικού της Ε.Π.Ο. Αν δεν υπάρχει Σύνδεσμος τότε απαιτείται βεβαίωση της Ο.Π.Π.Ε. 
4) Δύο έγχρωμες φωτογραφίες.
5) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599 ότι ο ενδιαφερόμενος δεν εμπίπτει στα κωλύματα τα προβλεπόμενα εκ του καταστατικού της Ε.Π.Ο , αποδέχεται ανεπιφύλακτα τις διατάξεις του κανονισμού προπονητών του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Π.Ο.
6) Επικυρωμένο αντίγραφο του κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ιδιωτικού συμφωνητικού με Π.Α.Ε, Τ.Α.Π ή σωματείο (φωτοτυπία δεν γίνεται δεκτή).
7) Καταβολή παραβόλου 100 Ευρώ.
8) Για την Δ΄ εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα καταβολή παραβόλου 50 Ευρώ.
Το Δελτίο Πιστοποίησης προπονητή είναι το μοναδικό στοιχείο, από πλευράς των προπονητών, που συνοδεύει τα Δελτία των ποδοσφαιριστών τα οποία προσκομίζονται απαραίτητα στον διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα.
Χωρίς την ύπαρξη αυτού του Δελτίου πιστοποίησης ουδείς δικαιούται να ασκεί καθήκοντα προπονητή εντός της τεχνικής περιοχής. Οι διαιτητές των αγώνων είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο αυτών βάσει του άρθρου 18 του Κ.Α.Π. και ελέγχονται με τη σειρά τους από τα αρμόδια όργανα της Ε.Π.Ο. και των ΕΝΩΣΕΩΝ.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
1. Σε περίπτωση αλλαγής προπονητή το σωματείο θα εκδίδει υποχρεωτικά νέο Δελτίο Πιστοποίησης στο όνομα του σωματείου και στο όνομα του νεοπροσληφθέντος προπονητή.
2. Τα παράβολα μπορεί να πληρώνονται στο ταμείο της Ε.Π.Ο. η στο λογαριασμό που τηρεί η Ε.Π.Ο. στην Τράπεζα Πειραιώς (5082-021433-637) προσκομίζοντας την αντίστοιχη απόδειξη κατάθεσης. Τα παράβολα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των ΕΝΩΣΕΩΝ θα εισπράττονται από τις υπηρεσίες τους.

Πηγή: www.epo.gr

Back To Top