skip to Main Content

Εγκύκλιος ΕΠΟ για την έκδοση ταυτότητας προπονητή (21/7/2009)

Σας παραθέτουμε, για ενημέρωση και χωρίς σχόλια την νέα εγκύκλιο της ΕΠΟ, για τις ταυτότητες προπονητών, που έχει ήδη αποσταλεί στις Ε.Π.Σ. όλης της χώρας.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέστειλε εγκύκλιο την Τρίτη 21/7/2009 στις ΕΠΣ-μέλη της, στη Super League και στην Ενωση Β΄-Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας σχετικά με την έκδοση ταυτότητας προπονητή και δελτίου πιστοποίησης προπονητή. Αναλυτικά το κείμενο:

ΘΕΜΑ: ΕΚΔΟΣΗ  1.  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ   2. ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ   3. ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ.

Κύριε Πρόεδρε,

          Ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2009-2010 και όσον αφορά την έκδοση της  ταυτότητας προπονητή και του δελτίου-πιστοποίησης προπονητή, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
1) Στις ΠΑΕ,ΤΑΠ και σωματεία Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Εθνικής κατηγορίας, πανελλήνια και περιφερειακά πρωταθλήματα Γυναικών και  Σάλας καθώς και στις Μικτές ομάδες των Ενώσεων προσλαμβάνονται υποχρεωτικά  προπονητές κάτοχοι διπλώματος Ε.Π.Ο.
2) Για τα σωματεία Α΄ κατηγορίας τοπικών πρωταθλημάτων και εφόσον υπάρχει διπλάσιος αριθμός προπονητών (κατόχων διπλώματος Ε.Π.Ο.)  στη τοπική ΕΝΩΣΗ τότε υποχρεωτικά θα προσλαμβάνουν από αυτούς. Για τα σωματεία Β΄ και Γ΄ τοπικών κατηγοριών αποφασίζουν οι τοπικές ΕΝΩΣΕΙΣ σύμφωνα με όσα ορίζει ο εγκεκριμένος Κανονισμός Προπονητών. Και εφόσον αποφασίσουν οι ΕΝΩΣΕΙΣ για την ύπαρξη υπευθύνου τεχνικών οδηγιών θα εκδίδουν το δελτίο-πιστοποίησης υπεύθυνου τεχνικών οδηγιών ( άρθρο 19 του Κ.Α.Π. )
3) Οι  προπονητές (κάτοχοι διπλώματος Ε.Π.Ο.) δικαιούνται να λάβουν, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, την  ταυτότητα προπονητή και το δελτίο πιστοποίησης προπονητή.
Η ταυτότητα θα εκδίδεται στα αγγλικά ( πρότυπο UEFA ) και στα ελληνικά ( πρότυπο Ε.Π.Ο. ) και η ισχύς της θα είναι τα τρία χρόνια από την ημερομηνία έκδοσής της
Το Δελτίο πιστοποίησης προπονητή και το Δελτίο πιστοποίησης υπευθύνου τεχνικών οδηγιών θα εκδίδονται εφάπαξ για μία αγωνιστική περίοδο και στο όνομα του αιτούντος. Προπονητής ή υπεύθυνος τεχνικών οδηγιών που δεν θα έχει το Δελτίο πιστοποίησης που εκδίδει η Ε.Π.Ο. ή οι Ε.Π.Σ. μέλη της δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του εντός του αγωνιστικού χώρου ( τεχνική περιοχή ).
4) Στους κατόχους παλαιών διπλωμάτων προπονητές ποδοσφαίρου Γ.Γ.Α.-Ε.Π.Ο.  καθώς και στους πτυχιούχους των τμημάτων φυσικής αγωγής και αθλητισμού , με κύρια ειδικότητα στο άθλημα του ποδοσφαίρου , που έχουν την ειδική αναγνώριση ισοτιμίας από την Ε.Π.Ο. όπως καθορίζεται στις διατάξεις της Σύμβασης αμοιβαίας αναγνώρισης προπονητικών προσόντων της UEFA, θα εκδίδονται ταυτότητες στα ελληνικά η ισχύς των οποίων θα είναι μέχρι τις 30.6.2011.
5) Μόνο το τμήμα ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ της Ε.Π.Ο. θα εκδίδει τις  ταυτότητες προπονητών εφόσον οι αιτούντες πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο κανονισμός προπονητών και αυτό θα γίνεται εφάπαξ για μία τριετία και στο όνομα του αιτούντος.
6) Μόνο το τμήμα ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ της Ε.Π.Ο. θα εκδίδει επίσης το δελτίο πιστοποίησης προπονητή των  προπονητών ( κατόχων διπλώματος Ε.Π.Ο. ) για τις Π.Α.Ε. και τα Τ.Α.Π.  Α,Β,Γ εθνικών κατηγοριών καθώς και των  προπονητών ( κατόχων διπλώματος Ε.Π.Ο. ) που συμμετέχουν των πανελληνίων και περιφερειακών πρωταθλημάτων Γυναικών και Σάλας  και αυτό θα γίνεται εφάπαξ για μία αγωνιστική περίοδο και στο όνομα του αιτούντος.
7) Οι ΕΝΩΣΕΙΣ θα εκδίδουν τo δελτίo πιστοποίησης προπονητή (κατόχου διπλώματος Ε.Π.Ο. ) για τη     Δ΄ εθνική και την Α΄ τοπική κατηγορία . Επίσης θα εκδίδουν το δελτίο πιστοποίησης υπεύθυνου τεχνικών οδηγιών για τα σωματεία Β΄ και Γ΄ τοπικών κατηγοριών. Αυτό θα γίνεται εφάπαξ για μία αγωνιστική περίοδο.

                                  ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

Α. Προϋποθέσεις έκδοσης της  ταυτότητας προπονητή ( Αγγλικής και Ελληνικής τριετούς διάρκειας) για τους κατέχοντες διπλώματα προπονητών ποδοσφαίρου της ΟΥΕΦΑ ή εξομοιωμένων με αυτά.

1)   Αίτηση του ενδιαφερομένου προς την Ε.Π.Ο.
2)   Δύο έγχρωμες φωτογραφίες
3) Το πρωτότυπο δίπλωμα προπονητή    ποδοσφαίρου ( απλή φωτοτυπία δεν       γίνεται δεκτή).
4) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599 ότι ο ενδιαφερόμενος όταν κληθεί ( εντός της τριετίας ) θα παρακολουθήσει το αναθεωρητικό Σεμινάριο όπως αυτό προβλέπεται από τη σύμβαση αμοιβαίας αναγνώρισης προπονητικών προσόντων.
5) Καταβολή παραβόλου 180 Ευρώ.

Β.  Προϋποθέσεις έκδοσης του δελτίου πιστοποίησης προπονητή.
1) Αίτηση της Π.Α.Ε. του Τ.Α.Π. η του σωματείου
2) Ταυτότητα προπονητή.
3) Δύο έγχρωμες φωτογραφίες.
4) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599 ότι ο ενδιαφερόμενος δεν εμπίπτει στα κωλύματα τα προβλεπόμενα εκ του καταστατικού της Ε.Π.Ο , αποδέχεται ανεπιφύλακτα τις διατάξεις του κανονισμού προπονητών του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Π.Ο.
5) Επικυρωμένο αντίγραφο του κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ιδιωτικού συμφωνητικού με Π.Α.Ε, Τ.Α.Π ή σωματείο (φωτοτυπία δεν γίνεται δεκτή).
6) Καταβολή παραβόλου 100 Ευρώ.
7) Για την Δ΄Εθνική και το Α΄τοπικό καταβολή παραβόλου 50 Ευρώ.

Γ. Προϋποθέσεις έκδοσης του δελτίου πιστοποίησης υπευθύνου τεχνικών οδηγιών.
1) Αίτηση του σωματείου
2) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599 ότι ο ενδιαφερόμενος δεν εμπίπτει στα κωλύματα τα προβλεπόμενα εκ του καταστατικού της Ε.Π.Ο, αποδέχεται ανεπιφύλαχτα τις διατάξεις του κανονισμού προπονητών του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Π.Ο.
3) Ποινικό Μητρώο γενικής χρήσης.
4) Δύο φωτογραφίες.
5) Καταβολή παραβόλου των 50 Ευρώ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
1. Σε περίπτωση αλλαγής προπονητή ή υπευθύνου τεχνικών οδηγιών θα εκδίδεται νέο δελτίο πιστοποίησης στο όνομα του νεοπροσληφθέντος.
2.Τα παράβολα μπορεί να πληρώνονται στο ταμείο της Ε.Π.Ο. ή στο λογαριασμό που τηρεί η Ε.Π.Ο. στην Τράπεζα Πειραιώς ( 5082-021433-637 ) προσκομίζοντας την αντίστοιχη απόδειξη κατάθεσης.
Τα παράβολα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των ΕΝΩΣΕΩΝ θα εισπράττονται από τις υπηρεσίες τους.
3. Υπεύθυνοι για τον απαραίτητο έλεγχο των δελτίων πιστοποίησης προπονητή και υπευθύνου τεχνικών οδηγιών ορίζονται οι διαιτητές των αγώνων των εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων.

Back To Top